Hvordan tilberede fisk
Koking
Fisk skal ikke koke, bare trekke. Kok opp vann, tilsatt salt. Bruk ½ dl salt pr liter vann. Når vannet koker, trekk kjelen til side og tilsett eventuelt annet krydder. Legg i fiskeskivene. Sett kjelen tilbake på plata for å få temperaturen opp mot kokepunktet. Vannet skal ikke koke, trekk kjelen til side igjen før vannet koker. La fisken trekke i ca. 5 minutter. Skiver tykkere enn 3cm bør trekke noe lengre. Fisken er ferdig når den slipper benet eller flaker seg. Mager fisk som torsk og sei er godt egnet til koking. Fet fisk trenger å trekke noe lengre enn mager fisk.
Steking
Til steking av fisk kan man bruke stekemargarin, smør, olje eller en blanding av smør og olivenolje. Man skal ikke bruke lettmargarin til steking av fisk. Tørk av fiskefileten før steking. Stek filetene på middels varme, ca 1-2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper etter steking.
Har man en fiskefilet med skinn, passer det godt å kun steke den på en side. Vask skinnsiden godt og tørk av fileten før den skjæres i serveringsstykker. Krydre fiskekjøttet med salt og pepper og legg stykkene i pannen med skinnsiden ned. Stek på middels varme og la stykkene ligge til de er ferdige.
Ovnsbaking
Varm ovnen til 180 C. Legg fisken i en ildfast form eller pakk den inn i smurt folie. Bakes i ovnen i ca. 15 minutter, avhengig av størrelse på fiskefileten. Dersom fileten er pakket i folie, kan temperaturen økes til 200 C.
Grilling
Pensle grillristen med olje. Grill fiskestykkene med skinnsiden ned. Fet fisk som laks, makrell, breiflabb og kveite passer ypperlig til grilling og kan grilles rett på risten. Magrere fisk som torsk og uer bør legges i folie eller grillrist. Mariner gjerne fisken på forhånd.
Mikrobølgeovn
Fisk kan også tilberedes i mikrobølgeovn. Legg fiskefileten på en tallerken og krydre med salt og pepper. Legg lokk på, evt plastfolie for å bevare fuktigheten og smaken. Varm en hel fiskefilet på middels effekt i ca 1-1/2 minutt. Fisken er klar om den flaker seg.