Avocado-med-reker

Avokado med reker

Dette er åttitallsmat på sitt aller beste. Hvis du vil gjøre noe ekstra ut av forretten, kan du ha en skje lakserogn eller kaviar på.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 stk
    avokado
  • 400 g

Dressing

  • 2 dl
    seterømme
  • 1 fedd
    hvitløk finhakket
  • 1/2 ts
    rød chili finhakket
  • 2 ts
    sitronsaft
  • 2 ss
    dill finhakket
  • 1/2 ts
    salt
  • 1/2 ts
    pepper

Fremgangsmåte

Bland alt til dressingen sammen. Smak til med salt og pepper. Bland inn rekene. Del avocadoen i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet av skallet med en skje, slik at du får fire skåler.

Del avocadokjøttet i to, slik at du får 8 like store deler. Kutt 4 av dem opp i små biter og bland det inn sammen med rekene i dressingen. Kutt de fire som er igjen i tynne skiver, nesten helt igjennom og brett dem ut til vifter.

Legg avocadoskålene på en tallerken og legg fyllet i avocadoskålene. Pynt med avocadoviftene.

Garner gjerne med salat, sitron og dill.