Bacalao large

Bacalao

Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Ingredienser

6 porsjoner

  • 1 kg
  • 0,7 kg
    potet
  • 2 stk
    løk
  • 1 stk
    paprika rød
  • 0,5 stk
    chili rød
  • 1 dl
    olivenolje
  • 2 bokser
    tomater hermetiske
  • 2 ss
    tomatpurè
  • 0,5 dl
    vann

Tilbehør

  • brød

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
  • Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  • Varm opp olje i en kasserolle.
  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
  • Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
  • Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Server bacalaoen med brød ved siden av.

Kilde: godfisk.no / foto: Esten Borgos