Bacalao large

Bacalao

Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Ingredienser

6 porsjoner

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
  • Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  • Varm opp olje i en kasserolle.
  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
  • Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
  • Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Server bacalaoen med brød ved siden av.

Kilde: godfisk.no / foto: Esten Borgos