
Bacalao
Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 kg
-
0,7 kgpotet
-
2 stkløk
-
1 stkpaprika rød
-
0,5 stkchili rød
-
1 dlolivenolje
-
2 boksertomater hermetiske
-
2 sstomatpurè
-
0,5 dlvann
Tilbehør
-
brød
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
- Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
- Varm opp olje i en kasserolle.
- Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
- Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
- Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.
Server bacalaoen med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no / foto: Esten Borgos