
Bakt seiloins med hvit asparges og smørsaus med avruga og gressløk
.
Bakt seiloins
4 porsjoner
-
500g
-
20gSalt
Smørsaus
-
500gRøkt kolje eller annen røkt hvitfisk
-
1lHvitvin
-
2Løk
-
2Hvitløksfedd
-
Avskjær fra en bunt hvit asparges
-
2ssSolsikkeolje
-
3dlVann
Base til saus
-
1tsXantana gum (valgfritt)
-
500gMeierismør
-
100gAvruga kaviar
-
1/2 buntGressløk
Ingredienser
-
1buntAsparges hvit
Fremgangsmåte
Bakt Seiloins
Strø salt over fisken og la den ligge i 30 minutter.
Rull den inn i varmebestandig plastfolie og rull den stramt opp.
Dampes i ovnen på 85 grader i 8 minutter.
Kjøles ned og flakes opp.
Smørsaus
Kutt kolje grovt.
Kutt løk i fire biter og knus hvitløksfedd.
Varm en gryte med oljen på medium varme og ha i fisken og løken.
Gi dette en god bruning før du tilsetter hvitvinen og vannet.
Ha så i avskjæret og kok til halv mengde veske.
Sil gjennom grov sil.
Base
Kok opp basen og ha evt i xantana.
Ha i hele klumpen med smør og kjør med stavmixer til smøret er fordelt.
Ha i avruga og finkuttet gressløk.
Asparges
Brekk av bunnen og skrell asparges
Kok opp en kjele/panne med lettsaltet vann og en skvis sitron
Damp asparges i ca 2 minutter og server.
Oppskrift av kokk Frederic Klev - Domstein Sjømat