Seiloins 1

Bakt seiloins med hvit asparges og smørsaus med avruga og gressløk

.

Bakt seiloins

4 porsjoner

Smørsaus

  • 500g
    Røkt kolje eller annen røkt hvitfisk
  • 1l
    Hvitvin
  • 2
    Løk
  • 2
    Hvitløksfedd
  • Avskjær fra en bunt hvit asparges
  • 2ss
    Solsikkeolje
  • 3dl
    Vann

Base til saus

  • 1ts
    Xantana gum (valgfritt)
  • 500g
    Meierismør
  • 100g
    Avruga kaviar
  • 1/2 bunt
    Gressløk

Ingredienser

  • 1bunt
    Asparges hvit

Fremgangsmåte


Bakt Seiloins

Strø salt over fisken og la den ligge i 30 minutter.

Rull den inn i varmebestandig plastfolie og rull den stramt opp.

Dampes i ovnen på 85 grader i 8 minutter.

Kjøles ned og flakes opp.

Smørsaus

Kutt kolje grovt.

Kutt løk i fire biter og knus hvitløksfedd.

Varm en gryte med oljen på medium varme og ha i fisken og løken.

Gi dette en god bruning før du tilsetter hvitvinen og vannet.

Ha så i avskjæret og kok til halv mengde veske.

Sil gjennom grov sil.

Base

Kok opp basen og ha evt i xantana.

Ha i hele klumpen med smør og kjør med stavmixer til smøret er fordelt.

Ha i avruga og finkuttet gressløk.

Asparges

Brekk av bunnen og skrell asparges

Kok opp en kjele/panne med lettsaltet vann og en skvis sitron

Damp asparges i ca 2 minutter og server.

Oppskrift av kokk Frederic Klev - Domstein Sjømat