Fyltekrabbeskjell Toast Mindre

Baskerkrabbe

Flambert og gratinert krabbe. Passer som forrett eller på tapasbordet.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 stk
  • 2 dl
    Fiskekraft
  • 2 stk
    Løk, gul
  • 4 ss
    Olje, nøytral
  • 4 ss
    Smør
  • 4 stk
    Tomater, uten skall og kjerner
  • 2 dl
    Tomato fritto
  • 3/5 dl
    Cognac
  • 1 ts
    Paprikapulver, røkt
  • Salt etter smak

Fremgangsmåte

  • Brun løk i olje over svak varme til den er karamellisert (lys brun farge).
  • Tilsett smør og grovhakkede tomater. Stek i ca. 30 sekunder til tomatene "smelter".

  • Bland inn tomato fritto og fiskekraft, reduseres til du har en jevn masse.

  • Tilsett krabbekjøtt, tøm på cognac og tenn på.
  • Smak til med røkt paprikapulver og salt.
  • Fyll massen tilbake i krabbeskjellene og gratiner med 1 ss smør på 200 grader i ca. 8 minutter.

krabbe.no