
Baskerkrabbe
Flambert og gratinert krabbe. Passer som forrett eller på tapasbordet.
Ingredienser
4 porsjoner
-
2 stk
-
2 dlFiskekraft
-
2 stkLøk, gul
-
4 ssOlje, nøytral
-
4 ssSmør
-
4 stkTomater, uten skall og kjerner
-
2 dlTomato fritto
-
3/5 dlCognac
-
1 tsPaprikapulver, røkt
-
Salt etter smak
Fremgangsmåte
- Brun løk i olje over svak varme til den er karamellisert (lys brun farge).
Tilsett smør og grovhakkede tomater. Stek i ca. 30 sekunder til tomatene "smelter".
Bland inn tomato fritto og fiskekraft, reduseres til du har en jevn masse.
- Tilsett krabbekjøtt, tøm på cognac og tenn på.
- Smak til med røkt paprikapulver og salt.
- Fyll massen tilbake i krabbeskjellene og gratiner med 1 ss smør på 200 grader i ca. 8 minutter.
krabbe.no