Blaskjell

Blåskjell med hvitvin

Hvitvinsdampede blåskjell er en klassiker som forrett eller hovedrett. Rask og enkelt!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 kg
  • 0,5 stk
    Løk
  • 1 ss
    Smør
  • 2 dl
    Hvitvin eller hvitvinseddik
  • 3 fedd
    Hvitløk

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk løk og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
  • Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk. Rist på kasserollen og kok opp.

Server med brød ved siden av.

oppskrift fra 3iuka