Bouillabaisse-i-ovnen large

Bouillabaisse i ovnen

Bouillabaisse er en fiskesuppe med røtter i Provence. I denne oppskriften varmes suppen inne i ovnen, så det er en ny og enkel vri. Med godt brød som tilbehør er dette ren kos på bordet.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 300 g
  • 300 g
  • 1 stk
    Paprika gul
  • 1 stk
    Paprika rød
  • 1 stk
    Løk
  • 1 fedd
    Hvitløk
  • 1 ts
    Spisskummen malt
  • 5 tråder
    Safran
  • 1 ts
    Fennikel malt
  • 1 boks
    Tomater hermetiske
  • 2 dl
    Olje

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 125 grader.
  • Skjær laks og torsk i terninger på ca. 2 cm og legg bitene i en ildfast form.
  • Skjær paprika i biter og løk og hvitløk i tynne skiver.
  • Varm opp litt olje og surr løk, hvitløk og paprika til løken blir blank.
  • Tilsett spisskummen, safran og malt fennikel og surr videre i ca. 30 sekunder.
  • Tilsett hermetiske tomater og vann, smak til med salt og pepper.
  • Hell blandingen over fisken i formen og stek ca. 15 minutter.

Server med godt brød og aioli.

Kilde: godfisk.no / foto: Joel Wåreus