
Bouillabaisse i ovnen
Bouillabaisse er en fiskesuppe med røtter i Provence. I denne oppskriften varmes suppen inne i ovnen, så det er en ny og enkel vri. Med godt brød som tilbehør er dette ren kos på bordet.
Ingredienser
4 porsjoner
-
300 g
-
300 g
-
1 stkPaprika gul
-
1 stkPaprika rød
-
1 stkLøk
-
1 feddHvitløk
-
1 tsSpisskummen malt
-
5 tråderSafran
-
1 tsFennikel malt
-
1 boksTomater hermetiske
-
2 dlOlje
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 125 grader.
- Skjær laks og torsk i terninger på ca. 2 cm og legg bitene i en ildfast form.
- Skjær paprika i biter og løk og hvitløk i tynne skiver.
- Varm opp litt olje og surr løk, hvitløk og paprika til løken blir blank.
- Tilsett spisskummen, safran og malt fennikel og surr videre i ca. 30 sekunder.
- Tilsett hermetiske tomater og vann, smak til med salt og pepper.
- Hell blandingen over fisken i formen og stek ca. 15 minutter.
Server med godt brød og aioli.
Kilde: godfisk.no / foto: Joel Wåreus