
Brandade
Neste gang du drar frem kulegrillen, kan du jo prøve deg på noe av dette tilbehøret. Her kan du enten bruke røykt torsk eller klippfisk. Fersk torsk egner seg ikke like bra, da den mister smak sammen med potetene og de andre ingrediensene. Dette fungerer også helt fint som en hovedrett en dag du ikke griller. Da må du øke mengden.
Ingredienser
4 porsjoner
-
400 g
-
8 stkpoteter
-
4 feddhvitløk
-
3 stksjalottløk
-
friske urter
-
brød
Fremgangsmåte
Vann ut klippfisken i ca. 1 døgn eller bruk røykt torsk. (Bruk skinn og benfri fisk). Rist brød.Skrell og finhakk sjalottløk.Potetene skreller og kutter du i skiver, før du koker dem møre.
Når de er kokt, heller du av vannet og lar dem dampe seg tørre i gryten. Fisken koker du for seg.
Har du en kjøkkenmaskin med grind, så bruker du den. Hvis ikke, bruk en sleiv. Mos potetene og ha dem i miksebollen, tilsett fisken og bakt hvitløk. Kjør på lav til middels hurtighet, mens du sper med god olivenolje til det hele blir en smørje.
Smak til med salt og pepper og ha noen spiseskjeer finhakkede urter og løk i blandingen.
Benyttes til alle grillet fisk og sjømat.
Tips: Dette fungerer også helt fint som en hovedrett en dag du ikke griller. Da må du øke mengden.