
Brosme på middelhavsvis
Ovnsbakt brosme med en spennende smak av Middelhavet.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1kg
-
100gpesto
-
2 skiverserranoskine
Potetpure
-
400gpotet
-
2 feddhvitløk
-
1 stkeggeplomme
-
1dlolivenolje
-
2 dlmelk
-
salt og pepper
Grønnsaksstuing
-
1 stkrødløk
-
1 stkpaprika, rød
-
1 stkpaprika, grønn
-
2 stkgulrot
-
2 ssolje
-
0,5 dlbalsamicoedikk
-
1 sssmør
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær brosmefilet i serveringsstykker og smør et tynt lag pesto på stykkene.
- Surr serranoskinke rundt hvert fiskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.
- Stekes i ca. 12-15 minutter.
Potetpuré
- Skrell potet og kok sammen med hvitløk til alt er mørt.
- Hell av vann, mos potet og hvitløk, tilsett eggeplomme og rør godt.
- Spe med olivenolje og tilsett melken litt om gangen, til en jevn puré.
- Smak til med salt og pepper.
Grønnsaksstuing
- Skjær grønnsakene i små terninger og stek dem lett i olje i en stekepanne.
- Tilsett balsamicoeddik, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.
Server brosmen på en seng av grønnsaker med potetpuré ved siden av.