Full File 1351164134

Brosme på middelhavsvis

Ovnsbakt brosme med en spennende smak av Middelhavet.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1kg
  • 100g
    pesto
  • 2 skiver
    serranoskine

Potetpure

  • 400g
    potet
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    eggeplomme
  • 1dl
    olivenolje
  • 2 dl
    melk
  • salt og pepper

Grønnsaksstuing

  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    paprika, rød
  • 1 stk
    paprika, grønn
  • 2 stk
    gulrot
  • 2 ss
    olje
  • 0,5 dl
    balsamicoedikk
  • 1 ss
    smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær brosmefilet i serveringsstykker og smør et tynt lag pesto på stykkene.
  • Surr serranoskinke rundt hvert fiskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Stekes i ca. 12-15 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet og kok sammen med hvitløk til alt er mørt.
  • Hell av vann, mos potet og hvitløk, tilsett eggeplomme og rør godt.
  • Spe med olivenolje og tilsett melken litt om gangen, til en jevn puré.
  • Smak til med salt og pepper.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i små terninger og stek dem lett i olje i en stekepanne.
  • Tilsett balsamicoeddik, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

Server brosmen på en seng av grønnsaker med potetpuré ved siden av.