Dampet-isgalt-med-asparges large

Dampet isgalt med asparges

Det passer perfekt med grønne dampede asparges til isgaltens hvite, lekre fiskekjøtt. Denne oppskriften er rask og lettvint, men egner seg godt til søndagsmiddagen.

Ingredienser

4 porsjoner

Basilikumvinaigrette

  • 1 bunt
    basilikum frisk
  • 1 ss
    sjalottløk
  • 0,5 ts
    hvitløk
  • 2 dl
    olivenolje
  • 2 ss
    rødvinseddik
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Fjern skinnet fra isgaltfiletene, og dryss salt og pepper over.
  • Damp isgalt på rist i ca. 5 minutter.
  • Kok asparges i saltet vann i ca. 4 minutter.

Basilikumvinaigrette

  • Grovhakk basilikum, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Ha basilikum i til slutt.
  • Vend asparges i vinaigretten.

Server dampet isgalt på en seng av asparges og basilikumvinaigrette. Dryss hakket basilikum på toppen.

Kilde: godfisk.no / foto: Hugo Opdal / Møreforskning