
Dampet isgalt med asparges
Det passer perfekt med grønne dampede asparges til isgaltens hvite, lekre fiskekjøtt. Denne oppskriften er rask og lettvint, men egner seg godt til søndagsmiddagen.
Ingredienser
4 porsjoner
-
4 stk
-
16 stkasparges
Basilikumvinaigrette
-
1 buntbasilikum frisk
-
1 sssjalottløk
-
0,5 tshvitløk
-
2 dlolivenolje
-
2 ssrødvinseddik
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Fjern skinnet fra isgaltfiletene, og dryss salt og pepper over.
- Damp isgalt på rist i ca. 5 minutter.
- Kok asparges i saltet vann i ca. 4 minutter.
Basilikumvinaigrette
- Grovhakk basilikum, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Ha basilikum i til slutt.
- Vend asparges i vinaigretten.
Server dampet isgalt på en seng av asparges og basilikumvinaigrette. Dryss hakket basilikum på toppen.
Kilde: godfisk.no / foto: Hugo Opdal / Møreforskning