hvitvins

Dampet isgalt med asparges

Det passer perfekt med grønne dampede asparges til isgaltens hvite, lekre fiskekjøtt. Denne oppskriften er rask og lettvint, men egner seg godt til søndagsmiddagen.

Ingredienser

4 porsjoner

Basilikumvinaigrette

  • 1 bunt
    basilikum frisk
  • 1 ss
    sjalottløk
  • 0,5 ts
    hvitløk
  • 2 dl
    olivenolje
  • 2 ss
    rødvinseddik
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Fjern skinnet fra isgaltfiletene, og dryss salt og pepper over.
  • Damp isgalt på rist i ca. 5 minutter.
  • Kok asparges i saltet vann i ca. 4 minutter.

Basilikumvinaigrette

  • Grovhakk basilikum, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Rør sammen alle ingrediensene til vinaigretten. Ha basilikum i til slutt.
  • Vend asparges i vinaigretten.

Server dampet isgalt på en seng av asparges og basilikumvinaigrette. Dryss hakket basilikum på toppen.

Kilde: godfisk.no / foto: Hugo Opdal / Møreforskning