
Gravet kveitecarpaccio
Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Denne oppskriften på Carpaccio krever forarbeid dagen før men er ellers enkel å lage og smaker nydelig.
Ingredienser
4 porsjoner
-
200 g
-
1 tssalt
-
1 tssukker
-
8 stkcherrytomat
-
8 stkoliven sort
-
1 tsolivenolje
-
1 tsbalasmicoeddik
-
pepper
-
timian frisk
-
salat småbladet
Fremgangsmåte
- Dryss salt, sukker og litt timian over kveitefileten.
- La kveitefileten ligge kaldt i ett døgn.
- Bak tomatene i ovn på 150 grader til skinnet sprekker, ca. 8-10 min.
- Bland sammen forskjellig typer salatblader.
- Skjær kveitefileten i tynne skiver og legg utover på tallerkener.
- Legg tomatene over kveiteskivene sammen med salaten og sorte oliven.
- Dryss over litt olivenolje, balsamicoeddik og pepper.