Grillede Argentisnke Reker

Grillede argentinske reker i hvitløkssmør

Den søte smaken av kjøttet og den faste teksturen til den argentinske reken er en god kombinasjon med hvitløkssmør. Retten er svært enkelt å tilberede vil raskt bli en favoritt. Server sammen med en salat, loff og en god vin for et perfekt måltid.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 kg
    Argentinske reker rå
  • 4 stk
    Hviløksfedd store
  • 200 g
    Smør
  • Persille
  • Salt Maldon
  • Lime

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en panne på medium lav varme. Press hvitløken med en hvitløkspresse og bland det med smøret mens du skrur varmen ned til minimum. Varm hvitløken i smøret i ca 5. min.

Hele reker deles i to på langs fra mage-siden. Fjern strengen fra halen og rens ut innholdet fra hodet. Varm opp grillen og plasser den delte reken på grillen med skallet ned. Pensle reken med det smeltede hvitløkssmøret, strø persille på og tilsett salt etter smak. Ha på lokket og sjekk rekene annethvert minutt til de er gjennomstekt. Ferdig pillede reker blandes sammen med hvitløkssmøret i en bolle. Ha i persillen og saltet og miks grundig. Varm opp grillen og legg rekene på platen. Sett på lokket og følg med etter ett
minutt eller to før rekene snus. Sett på lokket igjen og sjekk etter enda ett minutt eller to.
Rekene kan også stekes i en ildfast form i stekeovnen.

Serveringsforslag:
Server med sitrusfrukter, en grønn salat, en god loff, og noe godt å drikke.