Hvalbiff 700X700

Grillet hvalbiff med ratatouille

Hvalbiff er utmerket grillmat. Hvalbiffer må være litt tykke, slik at de kan få en rå kjerne for best smak og konsistens.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk
    Løk
  • 2 stk
    Hvitløksfedd
  • 2 stk
    Paprika røde
  • 1 stk
    Aubergine
  • 1 stk
    Squash
  • 1 stk
    Chili rød
  • 2 ss
    Kapers
  • Sitronsaft
  • 0,5 boks
    Tomater flådde
  • 1 ts
    Salt
  • 2 dl
    Olivenolje

Fremgangsmåte

Ha godt med salt og pepper på biffene, og la dem få romtemperatur. Stek dem kjapt, et minutt på begge sider, på grill, i grillpanne eller i vanlig panne med en liten skvett olje. I pannen er det fint å ha i litt smør mot slutten, mens biffene stekes på lavere varme.

Skjær alle grønnsakene i strimler eller terninger, finhakk hvitløken. Ha en liten skvett olje i en kjele på middels varme. Fres løken til den mykner noe. Ha i hvitløk og chili, deretter paprika, squash, aubergine og tomat, pluss saltet og sitronsaften. Hell over resten av oljen og la det småputre i 30 minutter før du har i kapers.

 

Norsk Hval