Grillet kamskjell med asparges

Grillet kamskjell med asparges

Dette er den beste grillmaten du kan tenke deg fra hav og land: Kamskjell med en salat av asparges og nypoteter som tilbehør. Denne oppskriften kan du også bruke som forrett.

Kamskjell

4 porsjoner

Salat

  • 4 stk
    poteter
  • 8 stk
    asparges
  • 1 stk
    tomat
  • 1 ss
    gressløk frisk
  • 0,75 dl
    olivenolje kaldpresset
  • 2 ss
    rødvinsedikk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Pensle kamskjell med olje, dryss litt salt og pepper over.
  • Stek dem på grillen ca. 30 sekunder på hver side.

Tips: Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de tørre og seige

Salat

  • Kok potet og skjær i båter.
  • Kok asparges knapt møre og del i to.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  • Bland potet, asparges, tomat, finhakket gressløk, olivenolje og rødvinseddik.
  • Smak til med salt og pepper.

Server nygrillede kamskjell med den lune salaten.