Grillet kamskjell med asparges

Grillet kamskjell med asparges

Dette er den beste grillmaten du kan tenke deg fra hav og land: Kamskjell med en salat av asparges og nypoteter som tilbehør. Denne oppskriften kan du også bruke som forrett.

Ingredienser

4 porsjoner

Salat

  • 4 stk
    potet
  • 8 stk
    asparges
  • 1 stk
    tomat
  • 1 ss
    gressløk
  • 0,75 dl
    olivenolje, kaldpresset
  • 2 ss
    rødvinseddik
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  2. Pensle kamskjell med olje, dryss litt salt og pepper over.
  3. Stek dem på grillen ca. 30 sekunder på hver side.

Salat

  1. Kok potet og skjær i båter.
  2. Kok asparges knapt møre og del i to.
  3. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  4. Bland potet, asparges, tomat, finhakket gressløk, olivenolje og rødvinseddik.
  5. Smak til med salt og pepper.

Server nygrillede kamskjell med den lune salaten.

Tips: Kamskjell må ikke steke for lenge, da blir de tørre og seige.