
Grillet laks med rosépepper
Grillet laks med en blanding av sesongens friske grønnsaker er frisk sommermat. I denne oppskriften setter ristet rosépepper på toppen en spiss av både smak og aroma.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800 g
-
2 ssrosépepper
-
1,5 kgmandelpotet
-
200 gbacon
-
250 gaspargesbønner
-
1 dlolivenolje
-
1 ssepleeddik
-
salt og pepper
-
bladpersille
-
frisk dill
Fremgangsmåte
- Skjær laks i serveringsstykker.
- Rist rosépepper i tørr stekepanne og dryss den over laksestykkene sammen med litt salt.
- Pensle skinnsiden med olje og grill laksen med skinnsiden ned i ca. 8 minutter.
- Skrubb potetene godt og kok dem halvmøre.
- La potetene dampe seg tørr uten lokk og del dem i to.
- Stek potetene møre på grill.
- Sprøstek bacon og kok aspargesbønnene.
- Bland poteter, bacon, bønner, olje og epleeddik.
- Smak til med salt og pepper, og bland inn persille og dill like før servering.
Server grillet laks på en seng av potetblandingen.