Grillet laks med rosepepper

Grillet laks med rosépepper

Grillet laks med en blanding av sesongens friske grønnsaker er frisk sommermat. I denne oppskriften setter ristet rosépepper på toppen en spiss av både smak og aroma.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g
  • 2 ss
    rosépepper
  • 1,5 kg
    mandelpotet
  • 200 g
    bacon
  • 250 g
    aspargesbønner
  • 1 dl
    olivenolje
  • 1 ss
    epleeddik
  • salt og pepper
  • bladpersille
  • frisk dill

Fremgangsmåte


  1. Skjær laks i serveringsstykker.
  2. Rist rosépepper i tørr stekepanne og dryss den over laksestykkene sammen med litt salt.
  3. Pensle skinnsiden med olje og grill laksen med skinnsiden ned i ca. 8 minutter.
  4. Skrubb potetene godt og kok dem halvmøre.
  5. La potetene dampe seg tørr uten lokk og del dem i to.
  6. Stek potetene møre på grill.
  7. Sprøstek bacon og kok aspargesbønnene.
  8. Bland poteter, bacon, bønner, olje og epleeddik.
  9. Smak til med salt og pepper, og bland inn persille og dill like før servering.

Server grillet laks på en seng av potetblandingen.