
Grillet sjøkreps med hjertesalat og ramsløkmajones
Frisk og sommerlig rett. Kan brukes som forrett eller som hovedrett som nytes ute i det fine sommerværet. Man kan like gjerne bruke krabbe eller reke i stedet for sjøkreps.
Sjøkreps
4 porsjoner
-
10 stkSjøkreps
Ramsløkolje
-
1ssSmør
-
1tsSalt
Ramsløkmajones
-
500gRamsløk
-
1lSolsikkeolje
-
1tsSalt
Puffet bygg
-
1 poseByggryn
-
4lVann
-
100gSalt
-
5dl/1lSolsikkeolje
Fremgangsmåte
Sjøkreps
Bruk gjerne sjøkreps som ikke egner seg til å serveres hele.
Rens haler og klør og stek i smør til de er lett brunet og ferdig, ca 2 min.
Hakk opp alt og avkjøl
Ramsløkolje
Kjør alt sammen helt fint i en kjøkkenmixer.
Småkokes med omrøring i en kjele i ca 15 minutter.
Sil av sedimentene og kjøl ned.
Ramsløk majones
Kjør egg og sennep med en kjøkkenmaskin med visp.
Sett den på halv fart og spe inn solsikkeoljen først.
Når det begynner å tykne sper du inn ramsløkoljen.
Smak opp med eddik og salt.
Bland sjøkreps med litt og litt ramsløkmajones til ønsket fylde
Puffet bygg
Kok opp vann med salt og ha i bygg.
Kok til byggryn er helt møre.
Sil byggryn gjennom rennende kaldt vann til avkjølt.
Legg på byggryn på et brett og tørk i ovnen eller i tørker på ca 60 grader til det er helt tørt.
Varm opp solsikkeolje til den er ca 200 grader varm og ha i en neve bygg i en sil og senk ned i oljen.
Følg med, her går det fort, det tar ca 3 sekunder før det er klart.
Løft ut silen og legg byggryn på et klede til avrenning og dryss over litt salt.
Server sjøkrepsrøren i hjertesalatblad og dryss på puffet byggryn.
Oppskrift av kokk Fredric Klev - Domstein Sjømat