Grillet sjokreps med hjertesalat og ramslokmajones

Grillet sjøkreps med hjertesalat og ramsløkmajones

Frisk og sommerlig rett. Kan brukes som forrett eller som hovedrett som nytes ute i det fine sommerværet. Man kan like gjerne bruke krabbe eller reke i stedet for sjøkreps.

Sjøkreps

4 porsjoner

  • 10 stk
    Sjøkreps
  • 1ss
    Smør
  • 1ts
    Salt

Ramsløkolje

  • 500g
    Ramsløk
  • 1l
    Solsikkeolje
  • 1ts
    Salt

Ramsløkmajones

  • 2
    Egg
  • 2dl
    Solsikkeolje
  • 5dl
    Ramsløkolje
  • 1ss
    Sennep
  • 1ts
    Salt
  • 2ts
    Edikk

Puffet bygg

  • 1 pose
    Byggryn
  • 4l
    Vann
  • 100g
    Salt
  • 5dl/1l
    Solsikkeolje

Fremgangsmåte


Sjøkreps

Bruk gjerne sjøkreps som ikke egner seg til å serveres hele.

Rens haler og klør og stek i smør til de er lett brunet og ferdig, ca 2 min.

Hakk opp alt og avkjøl

Ramsløkolje

Kjør alt sammen helt fint i en kjøkkenmixer.

Småkokes med omrøring i en kjele i ca 15 minutter.

Sil av sedimentene og kjøl ned.

Ramsløk majones

Kjør egg og sennep med en kjøkkenmaskin med visp.

Sett den på halv fart og spe inn solsikkeoljen først.

Når det begynner å tykne sper du inn ramsløkoljen.

Smak opp med eddik og salt.

Bland sjøkreps med litt og litt ramsløkmajones til ønsket fylde

Puffet bygg

Kok opp vann med salt og ha i bygg.

Kok til byggryn er helt møre.

Sil byggryn gjennom rennende kaldt vann til avkjølt.

Legg på byggryn på et brett og tørk i ovnen eller i tørker på ca 60 grader til det er helt tørt.

Varm opp solsikkeolje til den er ca 200 grader varm og ha i en neve bygg i en sil og senk ned i oljen.

Følg med, her går det fort, det tar ca 3 sekunder før det er klart.

Løft ut silen og legg byggryn på et klede til avrenning og dryss over litt salt.

Server sjøkrepsrøren i hjertesalatblad og dryss på puffet byggryn.

Oppskrift av kokk Fredric Klev - Domstein Sjømat