Gronnsakspanert Lange M Potetmos 01

Grønnsakspanert lange

Lange har et hvitt, smakfullt og relativt fast kjøtt. Smaken kan minne om torsk, og den kan tilberedes på samme måte som torsk.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 700g
  • 2 ss
    olje
  • 0,5 stk
    squash, grønn
  • 0,5 stk
    aubergine
  • 1 stk
    rød paprika
  • 1 stk
    gul paprika
  • 1 stk
    rødløk
  • 2 ss
    persille, frisk
  • 2 ss
    gressløk
  • 5 ss
    griljermel
  • 2 ss
    parmesan, revet
  • salt og pepper
  • potetmos
  • sitron

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Skjær lange i serveringsstykker, pensle dem med olivenolje, og krydre med salt og pepper.
  • Skjær squash, aubergine, paprika og rødløk i små terninger, og finhakk persille og gressløk. Bruk gjerne en urtehakker på grønnsakene, hvis du har.
  • Bland grønnsaker, urter, griljermel og parmesan, og vend fisken i blandingen.
  • Ha fisken på et stekebrett dekket med bakepapir, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter.

Server lange med potetmos og sitronbåter. Dryss gjerne litt persille over.

oppskrift fra 3iuka.no