
Grove fiskeburgere
Hjemmelagde fiskeburgere er veldig godt og du kan variere smaken ved å bruke forskjellig krydder i farsen, og ved å bruke forskjellige grønnsaker i burgeren.
Ingredienser
4 porsjoner
-
600 g
-
1,5 tssalt
-
1,5 dlmelk
-
1 sspotetmel
-
1 stkløk
-
2 ssgressløk
-
0,5 tspepper
-
2 ssmargarin
Tilbehør
-
8 skiverbrød
-
0,5 stksalathode
-
2 stktomat
-
8 stksylteagurk
-
dressing
Fremgangsmåte
- Skjær seifileten i biter og ha dem i en foodprosessor sammen med salt.
- Kjør maskinen i noen sekunder til alt er blandet og rør inn melk, litt om gangen, og ha til slutt i potetmel.
- Finhakk løk og gressløk, og rør det inn i farsen sammen med pepper.
- Stek først en liten prøvekake, smak på den og tilsett mer salt eller andre krydder etter ønske.
- Bruk en skje dyppet i kaldt vann og lag passe store burgere, trykk dem litt flate.
- Varm flytende margarin i en stekepanne. La den bli godt varm og stek burgerne pent brune på begge sider.
Ha fiskeburgerne mellom to skiver brød sammen med salat, tomat, sylteagurk og dressing etter eget ønske.
Kilde: godfisk.no / foto: Alf Børjesson