Full file 1424364077

Hjerteskjell med pasta og tomat

Lett og frisk pastarett. Kan varieres med forskjellige skjell og annen sjømat.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1kg
  • 250g
    Pasta, fersk
  • 2stk
    Sjalottløk
  • 1fedd
    Hvitløk
  • 4stk
    Tomat
  • 2ts
    Salvie, tørket
  • 3ss
    Basilikum, frisk
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • La hjerteskjell ligge i kaldt vann i 15-20 minutter, skrubb og skyll dem godt, spesielt for sand.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i biter.
  • Surr sjalottløk og hvitløk i olivenolje, tilsett hjerteskjell, legg på lokk og kok til skjellene åpner seg, ca. 2 minutter.
  • Ha tomat, salvie og finhakket basilikum i gryten sammen med hjerteskjell når de har åpnet seg.
  • Sil vannet av pastaen, rør inn litt olivenolje og bland med hjerteskjellene.
  • Smak til med salt og pepper.

Server pastaen nylaget.

Oppskrift fra godfisk.no