
Hjerteskjell med pasta og tomat
Lett og frisk pastarett. Kan varieres med forskjellige skjell og annen sjømat.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1kg
-
250gPasta, fersk
-
2stkSjalottløk
-
1feddHvitløk
-
4stkTomat
-
2tsSalvie, tørket
-
3ssBasilikum, frisk
-
Olivenolje
-
Salt og pepper
Fremgangsmåte
- La hjerteskjell ligge i kaldt vann i 15-20 minutter, skrubb og skyll dem godt, spesielt for sand.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i biter.
- Surr sjalottløk og hvitløk i olivenolje, tilsett hjerteskjell, legg på lokk og kok til skjellene åpner seg, ca. 2 minutter.
- Ha tomat, salvie og finhakket basilikum i gryten sammen med hjerteskjell når de har åpnet seg.
- Sil vannet av pastaen, rør inn litt olivenolje og bland med hjerteskjellene.
- Smak til med salt og pepper.
Server pastaen nylaget.
Oppskrift fra godfisk.no