Full Hummer Naturell

Hummer naturell

Inviter til et festmåltid med havets kardinal.

Ingredienser

4 porsjoner

Dressing

  • 0,5 dl
    Basilikum, frisk
  • 1,5 dl
    crème fraîche
  • 1 ss
    Sitronsaft
  • Salt og pepper
  • sukker

Tilbehør

  • Brød, sitroner, salat

Fremgangsmåte

  • Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren.
  • Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
  • Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.

Dressing

  • Finhakk basilikum og bland sammen crème fraîche og sitronsaft.
  • Smak til med salt, pepper og sukker.

Server hummer med dressing, ristet loff, salat og sitronsaft dryppet over.

Tips: Bruk gjerne en hummergaffel til å ta ut kjøttet med.

oppskrift og bilde 3iuka