
Hummer naturell
Inviter til et festmåltid med havets kardinal.
Ingredienser
4 porsjoner
-
2 stk
Dressing
-
0,5 dlBasilikum, frisk
-
1,5 dlcrème fraîche
-
1 ssSitronsaft
-
Salt og pepper
-
sukker
-
Tilbehør
-
Brød, sitroner, salat
Fremgangsmåte
- Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren.
- Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
- Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen.
Dressing
- Finhakk basilikum og bland sammen crème fraîche og sitronsaft.
- Smak til med salt, pepper og sukker.
Server hummer med dressing, ristet loff, salat og sitronsaft dryppet over.
Tips: Bruk gjerne en hummergaffel til å ta ut kjøttet med.
oppskrift og bilde 3iuka