
Hummersalat
Få, om noen, salater har vel en mer eksklusiv smak og status enn en hummersalat som denne. Dette er virkelig en flott rett som både kan benyttes som en forrett i litt mindre porsjoner, eller som en nydelig hovedrett på en varm sommerdag.
Ingredienser
4 porsjoner
-
2 stk
-
1/2 stksellerirot
-
1 stkgressløk liten bunt
-
1 stkestragon liten fersk bunt
-
1 stkavokado
-
2 dlCreme Fraiche
-
1 dlmajones
-
1-2 tsDijon-sennep
-
100 ghummerrogn eller løyrom
-
1 stksitron
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Rens klør og hale og del det opp i biter på terning størrelse. Rens selleriroten, deles i små terninger og kokes i saltet vann til de er møre. Avkjøl.
Finsnitt gressløk, estragon og del avocado i terninger.Bland selleri, hummer, avocado og urter sammen med rømme, majones, sennep og rogn.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Server gjerne salaten på toast