24 hummersalat 362

Hummersalat

Få, om noen, salater har vel en mer eksklusiv smak og status enn en hummersalat som denne. Dette er virkelig en flott rett som både kan benyttes som en forrett i litt mindre porsjoner, eller som en nydelig hovedrett på en varm sommerdag.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 stk
  • 1/2 stk
    sellerirot
  • 1 stk
    gressløk liten bunt
  • 1 stk
    estragon liten fersk bunt
  • 1 stk
    avokado
  • 2 dl
    Creme Fraiche
  • 1 dl
    majones
  • 1-2 ts
    Dijon-sennep
  • 100 g
    hummerrogn eller løyrom
  • 1 stk
    sitron
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens klør og hale og del det opp i biter på terning størrelse. Rens selleriroten, deles i små terninger og kokes i saltet vann til de er møre. Avkjøl.

Finsnitt gressløk, estragon og del avocado i terninger.Bland selleri, hummer, avocado og urter sammen med rømme, majones, sennep og rogn.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.


Server gjerne salaten på toast