
Hvitvinsdampet torsk med safransaus
Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800 g
-
2 tssalt
-
1 dlvann
-
1 dlhvitvin
-
0,5 stksitron
-
2 dlkremsfløte
-
0,5 gsafran
-
salt
Tilbehør
-
potet
-
sukkererter
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over salt. La dem ligge i ca. 20 minutter.
- Skyll fisken i kaldt vann og tørk den.
- Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitronen, og legg i fiskestykkene.
- La dem trekke i ca. 7 minutter.
- Ta dem opp, legg dem på et fat og dekk med aluminiumsfolie.
- Hold fisken varm i stekeovnen ved 70 grader.
- Sil kokekraften, tilsett fløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.
- Rør inn safran og smak om det trengs mer salt.
- Server fisken i sausen med poteter, sukkererter eller andre grønnsaker