Hvitvinsdampet-torsk-med-safransaus large

Hvitvinsdampet torsk med safransaus

Hvitvin, safran og sitrus gir denne sausen en spennende smak. Server torsken i sausen med poteter, sukkererter eller andre gode grønnsaker.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g
  • 2 ts
    salt
  • 1 dl
    vann
  • 1 dl
    hvitvin
  • 0,5 stk
    sitron
  • 2 dl
    kremsfløte
  • 0,5 g
    safran
  • salt

Tilbehør

  • potet
  • sukkererter

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over salt. La dem ligge i ca. 20 minutter.
  • Skyll fisken i kaldt vann og tørk den.
  • Kok opp vann, hvitvin og saft fra sitronen, og legg i fiskestykkene.
  • La dem trekke i ca. 7 minutter.
  • Ta dem opp, legg dem på et fat og dekk med aluminiumsfolie.
  • Hold fisken varm i stekeovnen ved 70 grader.
  • Sil kokekraften, tilsett fløte og kok sausen inn til den tykner, 5-7 minutter.
  • Rør inn safran og smak om det trengs mer salt.
  • Server fisken i sausen med poteter, sukkererter eller andre grønnsaker