Full File 1449736886

Ingefær- og appelsinsild

En frisk silderett til påskefrokosten.

3iuka

Ingredienser

4 porsjoner

  • 6 stk
    Kryddersildfileter
  • 1 stk
    Appelsin
  • 25g
    Ingefær, frisk
  • 0,5 stk
    Løk

Eddiklake

  • 1 dl
    Eddik, 7%
  • 2 dl
    Sukker
  • 3 dl
    Vann
  • 2 stk
    Laurbærblad
  • 5 stk
    Pepper, hel sort

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene i biter.
  • Skrell og skjær det gule på appelsinskallet i tynne strimler.
  • Forvell appelsinskallet ved å koke opp skallet i kaldt, usaltet vann og sile av kokevannet. Dette gjøres to ganger.
  • Riv ingefær og skjær løk i tynne strimler.

Eddiklake

  • Bland eddik, sukker og vann.
  • Kok opp og sett til side for avkjøling.
  • Tilsett appelsinskall og revet ingefær.
  • Legg sild, løk, laurbærblad og sortpepper lagvis i et glass. Hell over avkjølt eddiklake.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.