
Ingefær- og appelsinsild
En frisk silderett til påskefrokosten.
3iuka
Ingredienser
4 porsjoner
-
6 stkKryddersildfileter
-
1 stkAppelsin
-
25gIngefær, frisk
-
0,5 stkLøk
Eddiklake
-
1 dlEddik, 7%
-
2 dlSukker
-
3 dlVann
-
2 stkLaurbærblad
-
5 stkPepper, hel sort
Fremgangsmåte
- Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
- Skjær sildefiletene i biter.
- Skrell og skjær det gule på appelsinskallet i tynne strimler.
- Forvell appelsinskallet ved å koke opp skallet i kaldt, usaltet vann og sile av kokevannet. Dette gjøres to ganger.
- Riv ingefær og skjær løk i tynne strimler.
Eddiklake
- Bland eddik, sukker og vann.
- Kok opp og sett til side for avkjøling.
- Tilsett appelsinskall og revet ingefær.
- Legg sild, løk, laurbærblad og sortpepper lagvis i et glass. Hell over avkjølt eddiklake.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.