Krabbejordskokk

Krabbe med jordskokk

Enkel rett med søtlig smak.Perfekt som forrett.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 150 g
  • 500g
    Jordskokk
  • 1 stk
    Sitron
  • 1 stk
    Gressløk i potte, frisk finhakket
  • 2 ts
    Kapers
  • Pepper, karse, olivenolje

Ingredienser

  • 200 g
    Smør
  • 2 stk
    Eggeplommer
  • 1 ss
    Hvitvinseddik
  • Sitron, salt og kajennepepper

Fremgangsmåte

  • Vask og del jordskokkene på langs. Legg i en ildfast form og bland sammen med olivenolje, salt og pepper. Stekes i ovn på 190 grader i ca. 30 minutter, eller til de er møre og gyldne.
  • Bland sammen krabbekjøttet med skall av en halv sitron, gressløk og kapers. Smak til blandingen med pepper og sitronsaft.

  • Legg krabbeblandingen på de bakte jordskokkene og server med en god hollandaisesaus og karse.
  • Hollandaise:

  • Smelt 200 g smør i en kjel, sett til side.

  • Pisk eggeplommer og hvitvinseddik over vannbad til luftig og tykk konsistens.
  • Spe med det smeltede smøret, og smak til med sitron, salt og kajennepepper


krabbe.no