
Kremet fiskesuppe med klippfisk
.
Ingredienser
4 porsjoner
-
500gKlippfisk, renset og utvannet
-
10stkPoteter
-
1stkLøk
-
1stkPurre
-
2dlOlivenolje
-
1dlPinjekjerner
-
12dlGrønnsaksbuljong
-
3dlKremfløte
-
salt og pepper
-
loff og olivenolje
Fremgangsmåte
• Skjær klippfisken i biter.
• Kok potet, skrell og skjær i terninger.
• Grovhakk løk og purre, og surr løken i olivenolje i en kasserolle til den blir blank, tilsett halvparten av purren og surr litt videre.
• Ha i pinjekjerner og la surre i noen minutter.
• Tilsett klippfisken og grønnsaksbuljong, og la det koke opp.
• Ha i potetterningene og resten purren, og la det koke i ca. 5 minutter.
• Tilsett kremfløte og smak til med nykvernet pepper og litt salt.
Tilbehør
• Skjær loffen i terninger og stek gylne i olivenolje.
Server suppen med brødkrutonger drysset over.
3iuka