Hcm Halvors Klippfisk 4 3 3063 27261 1 Previewlarge

Kremet fiskesuppe med klippfisk

.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500g
    Klippfisk, renset og utvannet
  • 10stk
    Poteter
  • 1stk
    Løk
  • 1stk
    Purre
  • 2dl
    Olivenolje
  • 1dl
    Pinjekjerner
  • 12dl
    Grønnsaksbuljong
  • 3dl
    Kremfløte
  • salt og pepper
  • loff og olivenolje

Fremgangsmåte


• Skjær klippfisken i biter.
• Kok potet, skrell og skjær i terninger.
• Grovhakk løk og purre, og surr løken i olivenolje i en kasserolle til den blir blank, tilsett halvparten av purren og surr litt videre.
• Ha i pinjekjerner og la surre i noen minutter.
• Tilsett klippfisken og grønnsaksbuljong, og la det koke opp.
• Ha i potetterningene og resten purren, og la det koke i ca. 5 minutter.
• Tilsett kremfløte og smak til med nykvernet pepper og litt salt.

Tilbehør
• Skjær loffen i terninger og stek gylne i olivenolje.

Server suppen med brødkrutonger drysset over.

3iuka