
Kryddersild med hvitløk og timian
Rømmesild med en ny vri.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 kg
-
4 feddHvitløk
-
1 stkRødløk
-
2 dlCreme fraiche
-
1 stkSitron
-
0,5 tsSalt
-
2 tsSukker
-
0,3 tsPepper
-
1 tsTimian fersk
Fremgangsmåte
Skjær filetene i spiseklare biter (ca. 2 cm).
- Finhakk hvitløk og rødløk. Bland crème fraîche med saften fra sitron, salt, sukker og pepper.
- Tilsett hvitløk, rødløk og timian, og smak til med sukker og ev. salt eller pepper.
- Hell laken av silden og bland sildebitene forsiktig med den nye sausen.
- Ha det hele over i et glass eller krukke og legg på lokk.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
Oppskrift fra 3iuka.no