
Lettrøkt lutefisk i hjertesalat med fennikel og eplesalat
Røkt lutefisk, en forfriskende delikat forrett eller tapasrett av dampet og røkt lutefisk i hjertesalat med en syrlig fennikel -og eplesalat, gravet sitron og gremulata.
Ingredienser
4 porsjoner
-
300gLutefisk
-
1 stkHjertesalat
-
1 stkEple grønt
-
1Fennikel
-
20gDill
-
1 stkSitron
-
1 pottePersille
-
God olivenolje
Urtedressing
-
1 pottePersille
-
1 dlOlivenolje
-
1 feddHvitløk
-
Zest fra 1stk sitron
Fremgangsmåte
Lutefisk:
- Del ned i fine porsjonsbiter. Salt så lutefisken i 1 time, salt mer enn du tror.
- Damp så lutefisken på 100 grader i 20 minutter. Tilpass tiden i forhold til størrelsen på lutefisk. I stedet for damping kan fisken stekes i ildfast form med folie på 160 grader i 30 minutter.
- Plukk så fisken ned i flak. Bruk røykpistol og røyk lutefisken i 10 minutter.
Urtedressing:
- Kjør sammen alle ingredienser med stavmikseren og smak til med litt salt og sitronsaft.
Fennikel og eplesalat:
- Bruk en mandolin og skjær tynne skiver av fennikelen og legg i iset vann. Del ned eple i skiver og skjær så i tynne staver. Smak til med salt, sitronsaft og sitronzest.
Gravet sitron med dill:
- Skjær bort skallet på sitronen og skjær ned i sitronfileter. Del ned i biter og strø over hakket dill og like deler salt og sukker. ca 1 ts salt og sukkerblanding.
Legg opp fire blader med hjertesalat(kan grilles) på et fat og fyll med biter av lettrøkt lutefisk. Topp med fennikel- og eplesalat, og noen biter gravet sitron og urtedressing.
Oppskrift/bilder:
Kristoffer Lofnes - kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi og OL-vinner 2020
Domstein Sjømat