lysing med skalldyrsaus 08

Lysing med skalldyrsaus

Salt lysingen godt, stek på én side i litt olje på stekepannen. Etterstek i ovn på 160 grader i 6-7 minutter avhengig av tykkelse. Vi synes fisken er best når kjernetemperaturen er på 52 grader.
Skyll og tørk spinat og ruccola og vend i pannen. Anrett puré, fisk, spinat og saus på porsjonstallerkener.

Ingredienser

4 porsjoner

Blomkålpurè med risoni

  • 1 stk
    blomkålhode
  • 1 dl
    melk
  • 1 dl
    risoni
  • 4 ss
    mascarpone
  • 1 dl
    smør
  • 1
    vann
  • salt

Skalldyrsaus

  • 0,5 l
    reker med skall
  • 1 ts
    tomatpurè
  • 2 stk
    stangselleri
  • 1 stk
    gulrot
  • 1 stk
    fennikel
  • 3 stk
    persillestilker
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 dl
    hvitvin
  • 1 ss
    smør

Fremgangsmåte

Blomkålpuré med risoni

Lag blomkålpuré ved å skjære blomkål i biter og kok dem i 1 dl melk og litt vann (så det dekker bunnen). Kok blomkålen til mør, mos med stavmikser og rør inn risoni, mascarpone, 1 dl risoni (som er kokt etter anvisning på pakken) og smør. Smak til med salt.

Skalldyrsaus

Skyll rekeskallene godt og lenge i kaldt vann. Brun i en gryte i litt olivenolje til skallene lysner. Rør inn 1 ts tomatpuré. Tilsett stangselleri, gulrot, fennikel, persille og hvitløk og rør videre. Tilsett vann så det dekker. Kok i 20-30 minutter, ikke lenger. Skum av med jevne mellomrom. Sil av og kok væsken videre til den tykner. Tilsett hvitvin og kok videre til det tykner.