Moqueca-med-klippfisk large

Moqueca med klippfisk

Moqueca er en tradisjonell brasiliansk sjømatgryte, og dette er en oppskrift fra Salvador. Klippfisk, papaya og kokosmelk gir deg en ny sjømatopplevelse!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g
  • 1 stk
    papaya
  • 0,5 stk
    paprika grønn
  • 4 stk
    cherrytomat
  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    vårløk
  • 2,5 dl
    olivenolje
  • 5 dl
    kokosmelk
  • salt

Ingredienser

Ingredienser

  • Ris og salat

Fremgangsmåte

Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Skjær papaya og paprika i terninger.
  • Del cherrytomat i to, grovhakk løk, og finhakk vårløk.
  • Bland papaya og alle grønnsakene godt sammen og del i to like store deler.
  • Ha ene halvparten i en kasserolle sammen med olivenolje og kokosmelk.
  • Kok under stadig omrøring i 15 minutter. Det skal tykne litt.
  • Tilsett resten av grønnsakene og klippfisk, og kok videre på svak varme i ca. 15 minutter uten å røre.
  • Smak til med salt.

Server gryten med kokt ris.

Kilde: godfisk.no / foto: Marco Terranova