
Moqueca med klippfisk
Moqueca er en tradisjonell brasiliansk sjømatgryte, og dette er en oppskrift fra Salvador. Klippfisk, papaya og kokosmelk gir deg en ny sjømatopplevelse!
Ingredienser
4 porsjoner
-
800 g
-
1 stkpapaya
-
0,5 stkpaprika grønn
-
4 stkcherrytomat
-
1 stkløk
-
2 stkvårløk
-
2,5 dlolivenolje
-
5 dlkokosmelk
-
salt
Ingredienser
Ingredienser
-
Ris og salat
Fremgangsmåte
Framgangsmåte
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Skjær papaya og paprika i terninger.
- Del cherrytomat i to, grovhakk løk, og finhakk vårløk.
- Bland papaya og alle grønnsakene godt sammen og del i to like store deler.
- Ha ene halvparten i en kasserolle sammen med olivenolje og kokosmelk.
- Kok under stadig omrøring i 15 minutter. Det skal tykne litt.
- Tilsett resten av grønnsakene og klippfisk, og kok videre på svak varme i ca. 15 minutter uten å røre.
- Smak til med salt.
Server gryten med kokt ris.
Kilde: godfisk.no / foto: Marco Terranova