Skrei 2016 Skrei Med Smorsaus Og Spisska 1

Ovnsbakt skrei med spisskål

Spisskål og smørsaus er en nydelig kombinasjon med den rene smaken av skrei.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800g
  • 1 ss
    salt
  • 1 fedd
    hvitløk
  • 1 ss
    smør
  • 2 stk
    gulrot
  • 1 stk
    spisskål
  • 0,5 ts
    pepper, grovmalt

Smørsaus

  • 1 stk
    sjalottløk
  • 1 dl
    hvitvin
  • 4 ss
    smør
  • salt og pepper
  • poteter

Fremgangsmåte


Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk skreien lett med tørkepapir.
  • Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss over pepper og legg på skiver av hvitløk og smør.
  • Stekes i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  • Skjær kål i strimler, og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
  • Skjær gulrot i skrå skiver og kok i lettsaltet vann til de er møre.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok sammen med hvitvin til mengden væske er halvert.
  • Pisk inn smør, og smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt skrei med spisskål, gulrot, smørsaus og kokte poteter.


3iuka