Bb2 R8550 1

Pannestekt lange med hollandaise og rødbeter

Høsten er tid for sesongens ferske råvarer som lange og rødbeter.

Pannestekt lange med hollandaise og beter

4 porsjoner

  • 720g
  • 1 bunt
    Beter store
  • 250g
    Smør
  • Stekeolje
  • Eplesidereddik
  • 100g
    Kantareller
  • Salt (grovt)og pepper
  • Sitron

Hollandaise

  • 4 stk
    Eggeplommer
  • 1 ts
    Sennep
  • 1 ss
    Persille finhakket

Fremgangsmåte

1.Dryss litt(grovt) salt på kjøttsiden av fisken og la den ligge med salt i ca. 20 min.

2. Ha beter i en gryte og kok til de er møre. Dra av skallet, kutt de i fine biter og ha i en gryte sammen med 1 ss smør og 1 ts eddikk. Bland sammen og hold varm til severing. Bland inn finhakket persille rett før servering.

3. Lag hollandaise av 200g smør i en gryte og kok til det er gyllent. La smøret avkjøle seg litt. Ha eggeplomme, 1 ss eddik og 1 ts sennep i en bolle over kokende vann. Trekk gryten til siedes slik at vannet ikke koker. Pisk eggemiksen luftig og spe inn brunet smør til en tykk hollandaise. Smak til med salt og sitronsaft.

4. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og stek lange på skinnsiden til den er gyllen. Tilsett smør, snu fisken og skru ned varmen. Stek ca. like lenge på andre siden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

5. Brun kantarellene med smør i en panne og stek lett gyllen. Smakt til med salt.

6. Server pannestekt lange med hollandaise og beter.

Foto: Tove Lise Mossestad "Smak av kysten"