Pannestekt torsk

Pannestekt torsk med persillerot

Prøv en deilig torskerett med en mild søt smak av persillerot til jul eller nyttår.

Torsk

4 porsjoner

  • 4-500g
  • 1ss
    Solsikkeolje
  • 2ss
    Meierismør
  • 2ts
    Salt

Bakt persillerot

  • 2 store
    persillerøtter
  • 1ts
    salt
  • 1ss
    solsikkeolje

Persillerotkrem

  • 1 stor/3 små
    Persillerot
  • 1
    Sitron
  • 1/2ts
    Salt
  • 1dl
    Vann
  • 100g
    Meierismør

Fremgangsmåte


Torsk

Del torsken i 4 biter og strø saltet over fettsiden.

Varm en stekepanne på medium varme og ha i nøytral olje. Legg torsken med fettsiden ned i panna og stek til den er gyllenbrun, ha i smør og øs fisken til den begynner å flake litt. Snu fisken og trekk pannen av varmen, la fisken hvile i pannen i 1 minutt før du legger den på tallerken.

Bakt Persillerot

Skrell persillerøttene og legg skallet i iskaldt vann. Del røttene i to på langs og ha dem over i en ildfast form. Mariner godt med olje og salt og bak i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter eller til de er myke og gylne.

Persillerotkrem

Skrell og del opp persilleroten i biter.Ta vare på skallet og ha i isvann. Ha bitene i en passende kjele og ha i smør, vann, sitron juice og salt. Kok til det er supermørt og kjør til en glatt pure i mikser.

Persillerot chips

Ta skallet fra tidligere og hell av vannet. Tørk skallet godt på papir.

Varm opp oljen i en passende kjele (det bør være 6 cm med olje) til 180/200 grader eller til det skummer godt rundt skaftet på en tresleiv. Ha i litt og litt skall og stek til det er godt og gyllent. Ha det så over på papir og dryss over litt salt.

Og gjenta til alt skallet er blitt chips. Eventuelt kan en bruke airfryer her.

Anrett og server gjerne med litt nykuttet persille😊

Oppskrift: Frederic Klev, Domstein Sjømat Trondheim

Foto: Jarle Hvidsten