
Pasta med skalldyr og chillidressing
Pasta passer til alt, så hvorfor ikke prøve pasta med skalldyr? I denne oppskriften har du reker, sjøkreps og blåskjell i pastaen sammen med chilidressing.
Ingredienser
4 porsjoner
-
300 g
-
8 stk
-
1 kg
-
4 porsjonerpasta
-
1 dleplejuice
-
1 feddhvitløk
-
marinade:
-
2 feddhvitløk
-
2 ssolivenolje
-
1 sslimesaft
-
2 tsfish sauce
-
dressing:
-
1 stkchilli rød
-
1 sssesamolje
-
1 sssoyaolje
-
2 sssweet chilisaus
-
1/2lime
-
1 sskoriander frisk
Fremgangsmåte
- Rens reker og sjøkreps.
- Finhakk hvitløk, rør sammen ingrediensene til marinaden og hell den over rekene og sjøkrepsen. La de trekke i marinaden i 30 minutter.
- Kok pasta etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra.
- Press saften av lime, finhakk chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til.
- Stek reker og sjøkreps med marinaden i varm stekepanne i 1 minutt, så de blir varme. Bland med pastaen og vend inn dressingen.
- Damp blåskjell i eplejuice og finhakket hvitløk til de åpner seg. Ha de i pastaen.
Ha pasta på varme tallerkener og server med limebåter, koriander og brød.
Kilde: godfisk.no / foto: Kim Holthe