Pastamedskalldyrogchilidressing large

Pasta med skalldyr og chillidressing

Pasta passer til alt, så hvorfor ikke prøve pasta med skalldyr? I denne oppskriften har du reker, sjøkreps og blåskjell i pastaen sammen med chilidressing.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 300 g
  • 8 stk
  • 1 kg
  • 4 porsjoner
    pasta
  • 1 dl
    eplejuice
  • 1 fedd
    hvitløk
  • marinade:
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ss
    limesaft
  • 2 ts
    fish sauce
  • dressing:
  • 1 stk
    chilli rød
  • 1 ss
    sesamolje
  • 1 ss
    soyaolje
  • 2 ss
    sweet chilisaus
  • 1/2
    lime
  • 1 ss
    koriander frisk

Fremgangsmåte

  • Rens reker og sjøkreps.
  • Finhakk hvitløk, rør sammen ingrediensene til marinaden og hell den over rekene og sjøkrepsen. La de trekke i marinaden i 30 minutter.
  • Kok pasta etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra.
  • Press saften av lime, finhakk chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til.
  • Stek reker og sjøkreps med marinaden i varm stekepanne i 1 minutt, så de blir varme. Bland med pastaen og vend inn dressingen.
  • Damp blåskjell i eplejuice og finhakket hvitløk til de åpner seg. Ha de i pastaen.

Ha pasta på varme tallerkener og server med limebåter, koriander og brød.

Kilde: godfisk.no / foto: Kim Holthe