Full File 1346860093

Pepperstekt klippfisk med sesongens rotgrønnsaker

Klippfisk er hovedingrediensen i bacalao, men passer godt til andre smaker som man finner i sesongens rotgrønnsaker.

Ingredienser

4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk
    Løk gul
  • 1 stk
    Løk rød
  • 2 fedd
    Hvitløk
  • 1 stk
    Gulrot
  • 1 stk
    Pastinakk
  • 1 skrive
    Kålrot
  • 1 skive
    Sellerirot
  • 1 ts
    Salt
  • 0,5 ts
    Pepper
  • 1 ts
    Timian
  • 2 ss
    Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær løk i båter, grovhakk hvitløk, skjær gulrot, pastinakk, kålrot og sellerirot i staver.
  • Bland grønnsakene med salt, pepper, olje og timian, og ha i en ildfast form. Ha formen i stekeovnen og stek i ca. 40 minutter.
  • Skjær klippfisken i porsjonsstykker. Knus de hele pepperkornene i en morter, dryss over klippfisken og klem det godt ned i fisken.
  • Stek klippfisken i olje med peppersiden ned i 2 minutter. Legg den på et ildfast fat med peppersiden opp og stek den ferdig i stekeovnen ved siden av grønnsakene, ca. 20 minutter.

Server klippfisken med grønnsakene og kokte poteter.

Foto og oppskrift 3iuka