Piggvar

Helgrillet piggvar med nykål

Om det er piggvar eller annen flyndrefisk som skal på grillen, så finnes det ingen tvil om at denne sorten fisk er en smaksopplevelse uten sidestykke.

Tips; Bruk urter og olje med forsiktighet for å beholde de naturlig gode smakene i fisken.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk
  • 100 g
    Smør usaltet
  • 1 stk
    Lime
  • 1 stk
    Sitron
  • Urt (enten ramsløk, gressløk, dill, basilikum eller persille)
  • Salt og pepper
  • 1 stk
    Nykål
  • 1/2 stk
    Sitron
  • Klype salt
  • Eplemost
  • 1 stk
    Salvie

Fremgangsmåte

  • Skyll fisken godt og ta gjerne ut gjellene, lag gode snitt i piggvaren og gni inn med smør, salt og finkuttede urter, viktig at man gnir mye og alt godt utover på begge sidene.
  • Legg fisken rett på grillen og legg på lokk, legg gjerne noen tørre kvister/ bjørkeved eller kjøpt spon som gjør at det dannes røyk under lokket når du griller.
  • Etter ca 5-6 minutter er fisken ferdig på begge sider, og da er det bare å plukke ut det smakfulle kjøttet direkte fra fisken.

Nykålsalaten kan gjerne lages dagen i forveien. Finkutt nykålen og tilsett alle ingrediensene før du blander alt sammen godt sammen. Krydre litt med kvernet pepper og salt. Bland så i finkuttet salvie og server til fisken.