
Sildesalat
Lun forrett med sild, ruccola, potet, gressløk og sitron.
Ingredienser
4 porsjoner
-
200g
-
4stkpoteter kokefaste
-
70gsmør brunet
-
1gressløk potte
-
1ruccola pose
-
1 stksitron
-
2 ssDijon sennep
-
1 stkeggeplomme
-
3 dlolje nøytral
-
salt, pepper
Fremgangsmåte
Potet:
Kok potene med skall i godt saltet vann, kok til de er møre. Avkjøl så på benken til de kan skrelles. Del i delikate biter.
Spekesilden:
Del ned i fine porsjonsbiter. Ca 1,5 cm tykke.
Sennepsmajones:
1 stk eggeplomme
2 ss Dijon sennep
3 dl nøytral olje (rapsolje/solsikkeolje)
Salt, sitron
Start med å piske sammen eggeplomme, sennep, ½ ts salt og ½ ss sitron. Spe så forsiktig inn den nøytrale oljen til du ser det begynner å tykne. Her må man være forsiktig slik at man ikke heller for raskt. Når det begynner å tykne kan man spe litt mer, fortsett til en tykk majones. Smak så opp med litt salt og sitronsaft etter ønske.
Gressløk:
Kutt så fint som mulig
Brunet smør:
Smelt smør i en kjele med god plass. Kok så smøret på middels varme under konstant omrøring. Vær forsiktig når det begynner å skumme, da er smøret nesten klart. Rør fortsatt til du ser det begynner å bli nøttefarget. Da er melkeproteinene karamellisert. Hell så over i en ny kjele for nedkjøling, pass på, dette er varmt.
Opplegging:
Begynn med å vende sammen potet, brunet smør, kvernet pepper og gressløk. Legg dette i bunn av en tallerken med litt kant. Videre fordeles majonesen litt punktvis rundt om. Toppes så med ruccola før spekesilden legges på. Da er det bare å nyte som gjenstår.
Oppskrift/bilder:
Kristoffer Lofnes - kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi og OL-vinner 2020
Domstein Sjømat