
Sild med eggesalat
Deilig eggesalat med sild i fokus.
Ingredienser
4 porsjoner
-
200g
-
4stkEgg
-
3ssCreme Fraiche
-
3ssMajones
-
1stkGressløk i potte
-
1stkDill i potte
-
1stkRødløk
-
1stkSitron
-
4stkRugbrødskiver
-
Salt, pepper og god olivenolje
Fremgangsmåte
Egg:
Kok eggene i kokende vann i 10 minutter. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell og hakk ned i mindre terninger.
Kryddersilden:
Sild i hele fileter som er salt legges i vann 20 minutter. Del så i fine porsjonsbiter. ca 1,5 cm brede.
Gressløk:
Kuttes fint.
Dill:
Kutt fint halvparten av potten og behold resten hel.
Rødløk:
Kuttes i fine små terninger.
Eggesalaten.
Bland sammen egg, majones, creme fraiche, hakket dill, halvparten av gressløken og den hakkede rødløken. Smak til med citronzest og sitronjuice. Gjerne litt salt og pepper etter ønske.
Opplegging:
Legg først rugbrød på tallerkenen. Topp med eggesalaten og fordel kryddersilden. Pynt med resten av den hakkede gressløken og noen fine kvister med dill.
Oppskrift/bilder:
Kristoffer Lofnes - kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi og OL-vinner 2020
Domstein Sjømat