Skagenrre

Skagenrøre

Dette er en oppskrift fra den svenske kokken Per Morberg. Dens lille hemmelighet er Cognac. Dette rører du raskt sammen og nyter på ditt beste brød, crostini eller toast. Du kan også servere salaten med noen skiver avocado og bytte ut noen av rekene med krepsehaler for litt variasjon.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800-1000 g
  • 1 dl
    majones
  • 2 dl
    Creme Fraîche
  • 2 ss
    dill finhakket
  • salt og pepper
  • ferskpresset sitronsaft etter smak
  • 2 ts
    Cognac
  • 100 g
    lyrom kaviar
  • friske dillkvister til pynt
  • toast til servering

Fremgangsmåte

Bland Creme Fraiche, Majones, Dijonsennep, dill og smak til med cognac, salt og pepper. La blandingen stå i kjøl i mens du tilbereder resten.

Legg opp rekene ferdig renset i en bolle (du kan benytte reker i lake, men salaten blir aller best dersom du renser rekene selv). Vend så de to blandingene sammen til en jevn salat og smak til ytterligere med cognac, sitron, salt og pepper om du trenger mer. La salaten trekke i kjøleskapet i en times tid.

Anrettes på toppen av toast el. og pynt med litt Løyrom kaviar og en liten kvist frisk dill.

NB! Det er rekene som skal være hovedretten, ikke dressingen. Derfor skal dressingen tilsettes rekene og ikke omvendt. Ha i nok dressing til at alle rekene er skikkelig trukket, men ikke så mye at det er mer dressing enn reker.

foto: avisa Sør-trøndelag