
Skalldyrfat til fest
Skalldyr som hummer, kongekrabbe, blåskjell og kamskjell passer ypperlig når du vil invitere gode venner til et flott festmåltid fra havet. Vil du toppe fatet ytterligere, er taskekrabbe, reker og kreps like selvsagte ingredienser. Ikke bare en fantastisk matopplevelse, men en fest for øyet!
Ingredienser
6 porsjoner
-
30 stkblåskjell
-
3 stkhummer kokt
-
600 greker kokt
-
6 stkkrabbeklør kokt
-
6 stksjøkreps kokt
-
2 stkkongekrabbe ben kokt
-
6 stkkamskjell rå
Ingredienser til blåskjell
-
3 stksjalottløk
-
3 ssolivenolje
-
3 dlhvitvin
-
1 stksitron
-
4 feddhvitløk
-
bladpersille
Fremgangsmåte
- Vask blåskjellene og surr dem på høy varme med finhakket hvitløk og sjalottløk. Hell på vin og damp skjellene under lokk til de åpner seg, 4-5 minutter. Rist på kjelen et par ganger. Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket bladpersille.
- Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg tilbake i skjellet.
- Anrett skalldyr og skjell på et fat med knust is.
- Legg på sitronbåter og frisk bladpersille.