piggvar pa spinatseng

Skinnstekt piggvar spinat og balsamicokrem

Skinnstekt piggvar med smør- og hvitløkssautert spinat og balsamicokrem. Det er mye smak i piggvar. La fisken spille hovedrollen. Den lille hvitløksbruken i den smørdampede spinaten gir en interessant aroma. Vær forsiktig med balsamicokremen ettersom den gir litt sødme.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 kg
  • 1 pk
    spinat
  • 100 g
    smør
  • 1,5 dl
    balsamicosirup
  • 600 g
    mandelpoteter
  • 5 fedd
    hvitløk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær fileten i passende serveringsstykker, og smørstek i panne en god stund med skinnsiden ned. Like før servering vendes den og stekes litt på oversiden. Smelt smør i en gryte sammen med finhakket hvitløk, kjør på litt ekstra varme, damp spinaten mens du rører rundt. Ikke overkok. Et halvt til ett minutt er vanligvis nok. Kok mandelpoteter, skjær i skiver og legg på bunnen av tallerkenen. Legg spinaten oppå midten av potetene, fisken på toppen og klem noen dråper med balsamicokrem i et mønster rundt retten.