
Skinnstekt piggvar spinat og balsamicokrem
Skinnstekt piggvar med smør- og hvitløkssautert spinat og balsamicokrem. Det er mye smak i piggvar. La fisken spille hovedrollen. Den lille hvitløksbruken i den smørdampede spinaten gir en interessant aroma. Vær forsiktig med balsamicokremen ettersom den gir litt sødme.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 kg
-
1 pkspinat
-
100 gsmør
-
1,5 dlbalsamicosirup
-
600 gmandelpoteter
-
5 feddhvitløk
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær fileten i passende serveringsstykker, og smørstek i panne en god stund med skinnsiden ned. Like før servering vendes den og stekes litt på oversiden. Smelt smør i en gryte sammen med finhakket hvitløk, kjør på litt ekstra varme, damp spinaten mens du rører rundt. Ikke overkok. Et halvt til ett minutt er vanligvis nok. Kok mandelpoteter, skjær i skiver og legg på bunnen av tallerkenen. Legg spinaten oppå midten av potetene, fisken på toppen og klem noen dråper med balsamicokrem i et mønster rundt retten.