Grillet Skrei Med Bonnesalat

Skrei med bønnesalat

Stekt skreifilet med lun bønnesalat.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800 g
    Skreifilet
  • 2 ss
    Salt, grovt
  • 2 ss
    Smør

Bønnesalat

  • 100 g
    Rosenkål
  • 1 stk
    Rødløk
  • 2 stk
    Vårløk
  • 100 g
    Kikerter, hermetiske
  • 100 g
    Kidneybønner, hermetiske
  • 3 ss
    Olivenolje
  • 1 stk
    Sitron
  • 1 dl
    Bladpersille
  • 0,5 ts
    Salt
  • 0,25 ts
    Pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker, dryss med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 minutter. 
  • Skyll av saltet og tørk fisken med litt tørkepapir.
  • Stek fisken i smør med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter. Snu fisken og stek den videre til den flaker lett, ca. 3 minutter.

Bønnesalat

  • Del hver rosenkål i fire, vend dem i litt olivenolje og fordel utover et stekebrett med bakepapir.
  • Stek dem under grill i stekeovnen til de begynner å få farge, ca. 5 minutter. 
  • Skjær rødløk i tynne båter og vårløk i skiver.
  • Skyll bønnene godt og bland med de andre grønnsakene. 
  • Skru av stekeovnen og la grønnsakene stå nederst i den lunkne ovnen slik at de blir litt varme. 
  • Vend inn olivenolje, sitronsaft og bladpersille rett før servering. 
  • Smak til med salt og pepper.

Server stekt torsk med bønnesalat.