Skrei Mit Ratatouille 07

Skrei med polenta og ratatouille

Skrei med en søt smak av rosmarin, smakfulle grønnsaker og polenta.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800g
    skreifilet
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 kvist
    rosmarin
  • 1 ss
    solsikkeolje
  • 1 ss
    smør

Polenta

  • 1 ss
    sjalottløk
  • 5 dl
    kyllingbuljong
  • 1 dl
    polentagryn
  • 1 dl
    matfløte
  • 1 ss
    smør
  • 1 ss
    parmesan
  • salt og pepper

Ratatoullje

  • 1 stk
    sjalottløk
  • 0,5 stk
    chili rød
  • 2 stk
    plommetomat
  • 1 stk
    paprika rød
  • 2 ss
    gresskar
  • 1 ss
    kålrot
  • 2 ss
    persillerot
  • 0,5 stk
    squash
  • 1 ss
    tomatpurè
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 ss
    persille, frisk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skrap skreiskinnet godt og skjær snitt med ca. 1 cm mellomrom.
  • Finhakk hvitløk og rosmarin.
  • Stek skreistykkene i solsikkeolje med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt, ca. 3-4 minutter.
  • Ha hvitløk, rosmarin og smør i stekepannen etter halve steketiden.

Polenta

  • Finhakk sjalottløk.
  • Kok opp kyllingbuljong og tilsett sjalottløk.
  • Rør inn polenta og kok den under stadig omrøring i ca. 20 minutter.
  • Rør inn matfløte, smør og revet parmesan.
  • Smak til med salt og pepper.

Ratatouille

  • Finhakk sjalottløk og chili, grovhakk tomat, og skjær paprika, gresskar, kålrot, persillerot og squash i terninger.
  • Surr sjalottløk og tomatpuré i olivenolje 1-2 minutter.
  • Tilsett chili, tomat og paprika, og la dette trekke i ca. 15 minutter.
  • Bland inn gresskar, kålrot og persillerot, og la dette koke 2-3 minutter.
  • Tilsett squash og finhakket persille, og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper.

Server skrei med polenta og ratatouille ved siden av.

oppskrift: 3iuka