Skrei 2016 Skrei Med Sandefjordsmor

Skrei med Sandefjordsmør

Klassisk og enkel skreirett med potet, gulrøtter og Sandjordssmør.

Ingredienser

4 porsjoner

Sandefjordsmør

  • 1dl
    Kremfløte
  • 250g
    Smør
  • 1
    Persillebunt
  • sitronsaft

Tilbehør

  • 800g
    Mandelpotet
  • 500g
    Gulrot
  • 1 stk
    Purre
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
  • Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen.
  • Ha fiskestykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.

Sandefjordsmør

  • Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert.
  • Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg.
  • Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille.

Tilbehør

  • Skrell potet og og gulrot, og rens purre.
  • Skjær gulrot og purre i skiver.
  • Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.
  • Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter.

Server skrei med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre.


3iuka Foto: Norges Sjømatråd