
Skrei med Sandefjordsmør
Klassisk og enkel skreirett med potet, gulrøtter og Sandjordssmør.
Ingredienser
4 porsjoner
-
800g
-
1,5lVann
-
5ssSalt
-
1tsEddik 7%
-
Sandefjordsmør
-
1dlKremfløte
-
250gSmør
-
1Persillebunt
-
sitronsaft
Tilbehør
-
800gMandelpotet
-
500gGulrot
-
1 stkPurre
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær skreifileten i porsjonsstykker.
- Kok opp vann i en vid kasserolle, tilsett salt og eddik, og skru av varmen.
- Ha fiskestykkene i vannet og la trekke under lokk i 7-10 minutter.
Sandefjordsmør
- Kok opp kremfløte og la det småkoke under omrøring til mengden er halvert.
- Trekk kasserollen av platen og pisk inn terninger av kaldt smør. Sausen må ikke koke, da skiller den seg.
- Smak til med sitronsaft og rør inn hakket persille.
Tilbehør
- Skrell potet og og gulrot, og rens purre.
- Skjær gulrot og purre i skiver.
- Kok potet møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.
- Ha i gulrot når det gjenstår 10 minutter av koketiden, og purre når det gjenstår 5 minutter.
Server skrei med sandefjordsmør, potet, gulrot og purre.
3iuka Foto: Norges Sjømatråd