Full File 1361899203

Skrei til Valentine

Skreimiddag for to.

Ingredienser

2 porsjoner

  • 400 g
    Skreifilet
  • 1 ts
    Salt
  • 2 ts
    Sitronsaft
  • Olje
  • Smør

Sellerirotkrem

  • 300 g
    Sellerirot
  • 2 ss
    Smør
  • 1,5 dl
    Kremfløte
  • Salt og pepper

Salsa

  • 0,5 boks
    Hermetiske tomater
  • 1 ts
    Tomatpurè
  • 1 stk
    Sjalottløk
  • 1 fedd
    Hvitløk
  • 1 stk
    Chilli rød
  • 2 ss
    Sitronsaft
  • 1 ss
    Olivenolje
  • 0,5 ts
    Spisskummen, malt
  • 0,5 ts
    Koriander, malt
  • 1 ss
    Persille, frisk
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Skjær skreifilet i serveringsstykker, strø på salt og drypp sitronsaft over.
  • Stek skreistykkene i en blanding av olje og smør i ca. 2 minutter på hver side, til de er så vidt gjennomstekte.

Sellerirotkrem

  • Skrell og skjær selleri i terninger.
  • Surr dem i smør uten at de blir brune, ca. 3-4 minutter.
  • Hell på så mye kremfløte at det står halvt opp på sellerien.
  • Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.
  • Mos den og smak til med salt og pepper. Hold den varm.

Salsa

  • Mos hermetiske tomater, tomatpuré, sjalottløk, hvitløk og chili til en jevn puré.
  • Tilsett sitronsaft, olivenolje, spisskummen og koriander.
  • Gi salsaen et oppkok, legg på lokk og la den surre i ca. 10 minutter.
  • Smak til med salt og rør inn persille like før servering.

Server skrei på en seng av selleripuré med salsa og toasthjerter.