
Skreimølje
Skreimølje er en tradisjonell nordnorsk rett bestående av skrei, lever og rogn.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 kgSkrei i skiver
-
200 gLever
-
1 stkRogn
-
1 dlSalt
-
2 tsPepper hel sort
Lever
-
2 lVann
-
2 ssSalt
Rogn
-
1 lVann
-
2 ssSalt
Fremgangsmåte
- Kok opp vann tilsatt salt og pepper.
- Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene.
- Sett kasserollen over varmen igjen og kok opp.
- Sett ned varmen og la fisken stå og trekke til den er ferdig, ca. 6 minutter.
Rogn
- Vask rognen og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker.
- Kok opp vann tilsatt salt.
- Sett ned varmen og la rognen stå og trekke til den er ferdig, ca. 20 minutter.
Lever
- Rens leveren for hinner og tråder, del i små biter og legg dem i en kasserolle.
- Når skreien er kokt øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren.
- Kok forsiktig opp og la trekke i 2-3 minutter.
Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, lever og kokte poteter.
Tips: Ha gjerne litt eddik i kokevannet til skreien, da blir den ekstra skinnende hvit, ca. 1 ss pr. liter vann. Noen har også litt eddik og kanskje løk og laurbærblad i kokevannet til leveren for smakens skyld.
Bilde og oppskrift: Norge Sjømatråd