Aase D Skrei Skrei Loje 01

Skreimølje

Skreimølje er en tradisjonell nordnorsk rett bestående av skrei, lever og rogn.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 kg
    Skrei i skiver
  • 200 g
    Lever
  • 1 stk
    Rogn
  • 1 dl
    Salt
  • 2 ts
    Pepper hel sort

Lever

  • 2 l
    Vann
  • 2 ss
    Salt

Rogn

  • 1 l
    Vann
  • 2 ss
    Salt

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann tilsatt salt og pepper.
  • Trekk kasserollen av platen og legg i fiskeskivene.
  • Sett kasserollen over varmen igjen og kok opp.
  • Sett ned varmen og la fisken stå og trekke til den er ferdig, ca. 6 minutter.

Rogn

  • Vask rognen og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker.
  • Kok opp vann tilsatt salt.
  • Sett ned varmen og la rognen stå og trekke til den er ferdig, ca. 20 minutter.

Lever

  • Rens leveren for hinner og tråder, del i små biter og legg dem i en kasserolle.
  • Når skreien er kokt øser du litt av kokekraften over den ferdig rensede leveren.
  • Kok forsiktig opp og la trekke i 2-3 minutter.

Server skreien på varme tallerkener med kokt rogn skåret i skiver, lever og kokte poteter.

Tips: Ha gjerne litt eddik i kokevannet til skreien, da blir den ekstra skinnende hvit, ca. 1 ss pr. liter vann. Noen har også litt eddik og kanskje løk og laurbærblad i kokevannet til leveren for smakens skyld.

Bilde og oppskrift: Norge Sjømatråd