Kamskjell Med Sweet Chili Sjomatradet

Smørstekt kamskjell med sweet chilli saus

Kamskjell er en delikatesse som passer utmerket som forrett. Denne forretten vil imponere.

Ingredienser

4 porsjoner

Smørsaus

  • 0,5 stk
    Sitron
  • 4 ss
    Smør
  • 4 ss
    sweet chillisaus
  • limesaft, salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 250 °C.
  • (Bruker du ferske kamskjell) starter du med å åpne og rense skjellene.
  • Rens, vask og tørk skjellene, og legg en kamskjellmuskel i hvert skjell.
  • Finhakk vårløk.

Sitronsmør

  • Press saften av sitron.
  • Gi det et oppkok og tilsett halvparten av smøret.
  • Avkjøl og rør kraftig sammen med resten av smøret, og smak til med salt.
  • Ha vårløk, sitronsmør, sweet chilisaus og litt limesaft i kamskjellene, og dryss med salt.
  • Stek midt i stekeovnen til smøret bobler, ca. 1 minutt. Kamskjellene kan godt ha en litt rå kjerne.

Server kamskjell umiddelbart etter tilbereding.


3iuka