
Smørstekt kamskjell med sweet chilli saus
Kamskjell er en delikatesse som passer utmerket som forrett. Denne forretten vil imponere.
Ingredienser
4 porsjoner
Smørsaus
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 250 °C.
- (Bruker du ferske kamskjell) starter du med å åpne og rense skjellene.
- Rens, vask og tørk skjellene, og legg en kamskjellmuskel i hvert skjell.
- Finhakk vårløk.
Sitronsmør
- Press saften av sitron.
- Gi det et oppkok og tilsett halvparten av smøret.
- Avkjøl og rør kraftig sammen med resten av smøret, og smak til med salt.
- Ha vårløk, sitronsmør, sweet chilisaus og litt limesaft i kamskjellene, og dryss med salt.
- Stek midt i stekeovnen til smøret bobler, ca. 1 minutt. Kamskjellene kan godt ha en litt rå kjerne.
Server kamskjell umiddelbart etter tilbereding.
3iuka