Stekt Hyse Med Piperonata Sjomatradet

Stekt hyse med piperonata

Stekt hyse med paprikastuing. Serveres gjerne med pasta eller poteter.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 800g
  • 3 ss
    Hvetemel
  • 1 ts
    Salt
  • 0,5 ts
    Pepper
  • 1 ts
    Papirkapulver
  • Rapsolje

Piperonata

  • 1 stk
    Løk
  • 1 fedd
    Hvitløk
  • 2 stk
    Paprika, rød
  • 2 stk
    Paprika, grønn
  • 6 stk
    Tomat
  • 2 ss
    Olivenolje
  • 1 ts
    Salt
  • 0,2 ts
    Pepper
  • 0,5 ts
    Sukker
  • 5 blad
    Basilikum, frisk

Fremgangsmåte


Skjær hysefileten i serveringsstykker.

  • Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen.
  • Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side.

Piperonata

  • Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver.
  • Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.
  • Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.
  • Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.

Server stekt hyse med piperonata og kokte poteter eller pasta.