Full Stekt Kveite Med Kantareller

Stekt kveite med kantareller

Høst er tid for villkveite som nytes best med sesongens sopp.

Kveite

1 porsjoner

Kantarellstuing

  • 10 stk
    Kantareller
  • 2 stk
    Sjalottløk
  • 1 ss
    Smør
  • 1 dl
    Hvitvin
  • 0,5 stk
    Sitron
  • 2 dl
    Matfløte
  • 1 ss
    Gressløk, frisk
  • Salt, pepper og sukker

Blåbærsaus

  • 3 dl
    Blåbær
  • 6 dl
    Kjøttbuljong

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skrap skinnet på kveita, dryss kjøttsiden med salt og la den ligge i 5-10 minutter.
  • Skyll av saltet, tørk fisken godt og skjær i porsjonsstykker.
  • Brun fisken godt på skinnsiden i smør i ca. 5 minutter.
  • Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.

BLÅBÆRSAUS

  • Kok blåbær og kjøttbuljong i ca. 1 time til buljongen får god smak av bærene.
  • Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.

SALTBAKTE POTETER

  • Skrubb og tørk potet, og legg dem i en ildfast form med rikelig med havsalt i bunnen.
  • Dryss salt over potetene og bak i stekeovnen til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
  • Børst av overflødig salt før servering.

KANTARELLSTUING

  • Skjær kantarell i mindre biter og finhakk sjalottløk, og stek gyllen i smør.
  • Hell på hvitvin og saften av sitron, og la det koke nesten helt inn.
  • Tilsett matfløte og la stuingen småkoke til den tykner.
  • Smak til med salt, pepper og litt sukker.
  • Rør inn finhakket gressløk før servering.

Server kveiten med blåbærsaus, saltbakte poteter og kantarellstuing.

Oppskrift fra 3iuka