Stekt-kveite-med-pepperrothollandaise large

Stekt kveite med pepperothollandaise

  • Sett stekeovn på 150 grader. Kok inn skalldyrkraft. Krydre med anis, koriander og kajennepepper så den får en kraftig smak.
  • Press saft av appelsin. Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.
  • La kongekrabbe trekke i kraften i ca. 2—3 min. Dette er ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt. Hold av noen pene biter av kongekrabbe til pynt, hakk resten.
  • Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par min til den får fyldig konsistens.
  • Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.
  • Rens og fres spinat i olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatkjøttet som er igjen.
  • Legg tomat i bunnen av en smurt ildfast form, så et lag spinat, deretter krabbestuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn i 2—3 minutter.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g
  • 150 g
  • 4 dl
    skalldyrkraft
  • 1 stk
    stjerneanis
  • 10 stk
    korianderfrø
  • 0,25 ts
    kajannepepper
  • 2 dl
    appelsinjuice
  • 2 dl
    kremfløte
  • 1 ss
    parmesanost
  • 150 g
    spinat
  • 2 stk
    plommetomat
  • olivenolje
  • basilikum frisk
  • salt og pepper

Pepperrothollandaise:

  • 300 g
    Smør usaltet
  • 2 stk
    Eggeplommer
  • 1 stk
    Sitron
  • Pepperrot
  • Salt og sukker

Tilbehør

  • 12 stk
    Asparges

Fremgangsmåte

Pepperrothollandaise

  • Smelt smør, ta det av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
  • Visp eggeplomme over vannbad til de tykner, visp inn det klare smøret litt om gangen. Spe i olivenolje, først dråpevis, deretter i en tynn stråle når sausen begynner å tykne.
  • Vask sitron. Press saften av sitronen og riv litt av skallet.
  • Smak til med revet pepperrot, sitron, salt og sukker.

Kveita

  • Del kveitefileten i like stykker.
  • Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i ca. 2—3 min på hver side, eller i ovn ved 150 grader i 6—8 minutter avhengig av tykkelsen.
  • Kok asparges i et par minutter i lettsaltet vann.
  • Anrett fisken på asparges med tomat-kongekrabbelasagne ved siden av og sausen rundt.

Foto: Synøve Dreyer